Добродошли на web презентацији села Умин Дол

Ова презентација вам омогућава да се упознате са оснивањем овог села, са становништвом које живи у њему и да преко слика видите његове лепоте. Уколико живите негде далеко, моћићете да будете ближе свом родном месту или па месту за које сте везани на неки други начин.

Уколико сте путовали старим путем Скопље - Куманово сигурно знате о ком месту се ради. Налази се негде на половини пута и од других села се издваја по плански направљеним улицама и равничарским предеом. Ово село припада Кумановској општини и лоцирано је око 10 километара југозападно од Куманова. Према неким незваничних статистичких података у Умин Долу данас живе око 500 житеља у приближно 140 домаћинства. Житељи се углавном баве пољопривредом, али има и велики број људи који раде у два оближња града, Куманову и Скопљу.


Коментари посетиоца

Prvo sto moram da kazem je: BRAVO! Stvarno sam prijatno iznenadjen kada sam slucano naisao na ovaj sajt. Nacin na koji je opisan istorijat i prezentacija Umin Dola je za svaku pohvalu i mogu mu pozavideti cak i neki gradovi. Za nekoga ko je ovde odrastao a zivot ga odveo dalje od rodnoga kraja ovaj sajt je prava stvar da se podseti svojih korena. Zelim vam puno uspeha u daljem radu!

Мирослав Богдановски, Србија


Спортске активности

Ово место је одувек било познато као спортски расадник. Доста успешних спортиста овде су направили своје прве спортске кораке, било да је то у фудбалу, одбојци или рукомету. Велики део њих бавили су се и професионално спортом, особито фудбалом, међу којима најпознатији су бивши репрезентативац Македоније у фудбалу Саша Ћирић и Спасић Живко, који је играо у фудбалском клубу Куманово у тадашњој другој Југословенској лиги.

Фудбалски клуб Слога Умин Дол
Фудбал је најзаступљенији спорт и по неким казивањима фудбал у Умин Долу почео је да се игра још педесетих година прошлог века. Фудбалски клуб "Слога" је тренутно једина спортска екипа која функционише и такмичи се у општинској лиги. Такође постоји и екипа у малом фудбалу, која учествује на локалним турнирима.


Познате личности

Тонче Величковски је био секретар Економског факултета у Скопљу. Он је рођен 17 маја 1949 године . Након дипломирања на Правном факултету, запошљава се у Републичком секретаријату народне одбране СР Македоније као стручни сарадник. 1977 године запошљава се у "Ремонт" у Скопљу на функцији Директора општокадровског и правног сектора. Од 1 новембра 1980 године ступа на ново радно место на Економском факултету у Скопљу, као руководиоц службе за самоуправне, правне, опште и персоналне ствари, а од 1 октомбра 1985 године се налази на дужност секретара Економског факултета.

Тонче Величковски секретар Економског факултета у Скопљу
1978 године је изабран за члана Извршног одбора фонда за заједничке резерве града Скопља, а 25 новембра 1997 године добија још једно признање с тиме што је именован за арбитра постојећег изабраног суда-арбитража у Стопанској комори Македоније. Учествовао је у извршењу најразличитијих друштвених и јавних функција.

Прочитајте за другe људе из Умин Дола што су оставили траг